Konkursy na stanowiska dyrektorów szkół podstawowych/zespołów prowadzonych przez Gminę Łapsze Niżne

ZARZĄDZENIE NR W.0050.1.14.2022
WÓJTA GMINY ŁAPSZE NIŻNE
z dnia 21 kwietnia 2022 r.

w sprawie: ogłoszenia konkursów na kandydatów na stanowiska dyrektorów szkół podstawowych/ zespołów prowadzonych przez Gminę Łapsze Niżne

Na podstawie art. 30 ust. 2 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (tj. Dz. U. z 2022 r. poz. 559 z póż. zm.) oraz art. 63 ust. 1 i 10 ustawy  z dnia
14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (tj. Dz. U. z 2021 r. poz. 762 z póż.zm),
§ 1 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 sierpnia 2017 roku w sprawie regulaminu konkursu na stanowisko dyrektora publicznego przedszkola, publicznej szkoły podstawowej  lub  publicznej placówki oraz trybu pracy komisji konkursowej
(tj. Dz. U. z 2021  poz. 1428) oraz Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia
11 sierpnia 2017 r. w sprawie wymagań, jakim powinna odpowiadać osoba zajmująca stanowisko dyrektora oraz inne stanowisko kierownicze w publicznym przedszkolu, publicznej szkole podstawowej, publicznej szkole ponadpodstawowej oraz publicznej placówce (tj. Dz. U. z 2021  poz. 1449), zarządzam co następuje:

§ 1

Ogłaszam konkursy  na kandydatów na stanowiska dyrektorów szkół podstawowych/ zespołów :

1. Szkoły Podstawowej im. Błogosławionego Jana Pawła II w Łapszach Wyżnych 34-442 Łapsze Wyżne, ul. Świętego Floriana 51;
  2. Szkoły Podstawowej im. Błogosławionego Ks. Józefa Stanka w Łapszach Niżnych 34-442 Łapsze Niżne, ul. Długa12;
  3. Zespołu Szkolno-Przedszkolnego we Frydmanie; 34-435 Frydman ul Szkolna 4.

Logo Biuletyn Informacji Publicznej

1 Ogłoszenie o konkursach - Załącznik Nr 1 do zarządzenia

1 Zarządzenie w sprawie ogłoszenia konkursów na kandydatów na stanowiska dyrektorów szkół podstawowych zespołów prowadzonych przez Gminę Łapsze Niżne

Data:
piątek, Kwiecień 22, 2022